måndag 31 maj 2010

Del 161: Kneknipp

Jag åt bruna bönor igår. Det gick mycket bra! Jag är väldigt bra på att använda bestick måste jag säga.

Idag är det sista maj. Imorgon är det juni. Jag tycker det borde vara en månad mellan maj och juni. Kanske inte 30-31 dagar lång, utan kanske 30-31 minuter. Men den skulle vara min egen månad. Eller inte bara min, men den skulle vara namngiven av mig. Som när någon forskare upptäcker en ny stjärna och döper den till GX110P efter sin tredje fru. Det är fint.

Min månad skulle heta kneknipp.

Januari
Februari
Mars
April
Maj
Kneknipp
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober
November
December

Det hade varit bra.

Så var min dag. Inte.

söndag 30 maj 2010

Del 160: Internet är bra!

Jag tycker Internet är en bra uppfinning. Jag brukar tänka på det ibland. Då tänker jag att "Internet är en bra uppfinning". Det ger mig ro i själen. Sen brukar jag bli sugen på bruna bönor.

Så var min dag. Inte.

lördag 29 maj 2010

Del 159: Brasse Brännström ringde

Brasse Brännström ringde mig idag.

Han hade hittat en gammal artikel om ABBAs återförering och var förtvivlad över att de bytt ut honom mot Björn Ulveus.

Jag fick försöka förklara för honom att han aldrig varit med i ABBA. Det vet väl alla att orginaluppsättningen av ABBA var Annefrid Lyngstad, Agneta Fältskog, Benny Andersson och Bengt Alsterlind.

Så var min dag. Inte.

fredag 28 maj 2010

Del 158: Jag håller på att bli knäpp...

Duschvattnet var ju mycket varmare när jag duschade igår än det brukar vara så jag sparade en kopp för att kunna jämför när jag duschade idag. Idag var vattnet lagom varmt som det brukar vara, men när jag kände efter på vattnet i koppen så var det ISKALLT! Hur fan kan jag få för mig att det iskalla vattnet var varmare än det brukar vara!!??

Jag tror jag börjar bli knäpp...

Så var min dag. Inte.

torsdag 27 maj 2010

Del 157: Temperaturen på vattnet i duschen växlar!

Jag tog en dusch idag. Kände att vattnet var väldigt mycket varmare än vanligt. Så jag tog en kopp och fyllde med det varma duschvattnet. Förhoppningsvis så är duschvattnet som vanligt imorgon, då ska jag jämföra och se så att det inte bara var något jag fått för mig.

Så var min dag. Inte.

onsdag 26 maj 2010

Del 156: Paddor!

Så fort jag hörde nyheten om att alla uteliggare försvunnit från Hålfotsparken och att grodpopulationen i området samtidigt ökat så förstod jag att det berodde på min kudde. Därför bestämde jag mig för att göra något åt problemet. Lösningen var enkel. Jag sov på saken.

När jag vaknade sprang jag genast ner till parken. På vägen dit bestämde jag mig för att ha chickenrace med en lyktstolpe. Och så vinner jag! Lyktstolpen vek undan i sista sekunden. Stackarn, den första lyktstolpen i världen att förlora ett chickenrace. Jag blev så klart tvungen att trösta honom en stund innan jag kom vidare.

Väl nere i parken såg jag att det inte alls var någon ökning av grodpopulationen i Hålfotsparken som nyheterna rapporterade om igår. Det var en ökning av paddpopulationen! (300 poäng i Alfapet.)
Fan, man kan aldrig lita på nyheterna!

Uteliggarna? Tss, de hade bara tagit semester och åkt till Armbågsparken istället. Spjuvrar!

Så var min dag. Inte.

tisdag 25 maj 2010

Del 155: Dåliga nyheter!

Jag tittade på lokalnyheterna idag.

"De uteliggare som tidigare uppehållit sig i Hålfotsparken är försvunna. Ingen har sett någon av dem sedan i söndags. Samtidigt rapporteras en ökning av grodpopulationen i området."

Det här är inte bra…

Nu har vi ett gäng uteliggar-grodor i parken…
Och jag som vill ha min palsternacka för mig själv...

Så var min dag. Inte.

måndag 24 maj 2010

Del 154: Min nya kudde passar som en handske!

Ah, måndag!

Första nya veckan med min nya kudde!

Den passar så bra i min säng. Som handsken i handskfacket.

Så var min dag. Inte.

söndag 23 maj 2010

Del 153: Sköna söndag!

Ah, söndag!

Jag tycker egentligen inte att söndagar är skönare än andra dagar så jag bojkottade TV-programmet Sköna söndag när det gick.

Eller vänta... Det gick ju så tidigt på dagarna att jag inte var vaken ännu, så var det!

Jag ringde pensionatsinnehaverskan (400 poäng i Alfapet) och skällde ut henne för att hon inte sagt vad som hände om man slickade på trolldrycksfläcken. Hon frågade hur jag kunde prata om jag var förvandlad till groda. Det enda som kunde rädda någon tillbaka var om man åt palsternacka och det gillar inte grodor. Tydligen hade min överkonsumtion av palsternacka den positiv effekten att jag inte kunde förvandlas till groda.

Efter detta dramatiska samtal gick jag ner i parken med min trolldrycksbefläckade (450 poäng i Alfapet) kudde och lämnade den på en bänk. Jag tänker att den kan komma till användning för någon av alla uteliggare som brukar hänga där. Det var lite sorgligt att behöva säga farväl men det var bäst för oss alla. Min nya kudde tycker inte om konkurrens.

Så var min dag. Inte.

lördag 22 maj 2010

Del 152: Fadde Darwich ringde

Dörrvakten/ståuppkomikern/popsångaren Fadde Darwich ringde.
Han undrade om jag ville komma över och se Let´s Dance-maraton.
Han hade bjudit in några vänner och tänkte gå igenom alla avsnitten han spelat in på sin dator.

Nä, jag skojar bara.
Han hade spelat in dem på VHS. Han är lite gammaldags.
Jag tackade nej.

Så var min dag. Inte.

fredag 21 maj 2010

Del 151: En dvärg på Jysk

Jag kände att jag inte ville riskera att någon (eller jag själv igen) skulle råka få i sig av den blå trolldrycken som hamnat på min kudde så jag begav mig till Jysk för att köpa en ny kudde.

När jag kommer till kassan så ser jag att det står en dvärg där som ska handla örngott så jag går fram till honom säger "Jaså, du ska på togaparty!"

Det skulle han inte. Han skulle ha det till sin kudde.

Så var min dag. Inte.

torsdag 20 maj 2010

Del 150: Jag känner stor sympati för alla grodyngel

Det var alltså blå trolldryck som hamnat på min kudde. Pensionatinnehaverskan (400 poäng i Alfapet) vägrade dock berätta vad det var för sorts trolldryck så jag blev tvungen att slicka på kudde för att få reda på det. Det var salt trolldryck.

Dessutom blev jag förvandlad till groda för ett kort ögonblick. Det är inget jag rekommenderar.

Efter denna erfarenhet känner jag en väldig sympati för alla grodyngel. De har ingen aning om vad de ska bli. Som ägg ligger de som en prick i gelé och tänker "Undrar vad jag ska bli när jag blir stor. Jag kanske blir en häst, eller en blomma, eller EN GIGANTISK PRICK I GELÈ!"

Så besvikna de måste bli när de märker att de bara blev en groda.

Så var min dag. Inte.

onsdag 19 maj 2010

Del 149: Det är nåt mystiskt med kudden...

Jag misstänkte ju tidigare att min kudde hade hånglat med nån av blåbärsmuffinsarna på kudd- och muffinsfesten vi var på under min semester eftersom den kom hem med blåa fläckar på sig. Men nu har jag kommit på att blåbär ger ju inte blåa fläckar. De ger ju röda fläckar!

Så jag ringde upp pensionatinnehaverskan (400 poäng i Alfapet) och frågade om hon hade någon blå vätska som min kudde kunde ha kommit i kontakt med. Först ville hon inte svara, men sen kröp det fram att den krossade vasen hade innehållit en blå trolldryck (ej att förväxla med blåa troll). Min kudde var inte så oskyldig i alla fall!

Och jag är inte längre någon kudd-Judas!

Så var min dag. Inte.

tisdag 18 maj 2010

Del 148: Jag = en kudd-Judas..

Jag måste bekänna en sak som jag skäms väldigt mycket över.

Det hände på semestern.

Jag åkte ju iväg med min kudde för att komma bort några dagar medan min lägenhet sanerades. Redan första kvällen hamnade vi på kudd- och muffinsfest som dock spårade ur när blåbärsmuffinsarna blev för packade så jag lämnade sällskapet vid midnatt.

Framåt tre nångång kom kudden inramlandes. Jag antog att det blivit lite hångel för den hade stora blåa fläckar när jag vaknade på morgonen. Jag ville dock inte fråga.

Senare på eftermiddagen knackade pensionatinnehaverskan (400 poäng i Alfapet) på dörren och frågade om jag visste vem som hade vält ner hennes vas i natt. Jag sa att det kunde vara min kudde.

Hon blev jättearg och bad mig lämna rummet. Jag gjorde så. Ett fruktansvärt oväsen följde under några sekunder. Sedan kom hon ut igen.

Kudden såg förnärmad ut och har inte pratat med mig sedan det hände. (Den pratade i och för sig inte innan heller, det är för tusan en KUDDE!)

Vad har jag gjort!? Jag har angivit min vän! Varför!? Jag är en kudd-Judas...

Så var min dag. Inte.

måndag 17 maj 2010

Del 147: Internationella Runar-dagen?

Runar Söögard ringde vilket var väldigt skrämmande.

Inte bara för det som hände 2007, utan i största allmänhet.

Han var trött på att alla viftade med norska flaggor utan att det var för hans skull. Han försökte värva mig till hans Facebook-grupp "Vi som tycker att 17 maj ska vara Internationella Runar-dagen istället för Norges nationaldag."

Jag svarade att han var dummare än Frankensteins monster.
För skillnaden mellan Frankensteins monster och Runar Söögard är att Frankensteins monster har en bult fast på halsen. Runar har en skruv lös i huvudet...

Så var min dag. Inte.

söndag 16 maj 2010

Del 146: Pandora ringde

Pandora ringde, sångerskan ni vet.
Hon undrade varför jag lagt en ring i hennes låda.
"Skaffa ett eget bankfack, för fan!" skrek hon.

Så var min dag. Inte.

lördag 15 maj 2010

Del 145: Jag saknar Jimmy Hoffa

Jimmy Hoffa bodde ju hos mig ett par veckor sedan jag hittat honom i Hallandsåsens mitt (tillsammans med Usama Bin Laden och det fjärde manuset om Lisbeth Salander), men så skämdes han efter att ha förstört min lägenhet i en brand så han flyttade.

Jag saknar honom. Jag saknar att inte ha honom liggande på min soffa. Jag saknar att inte kunna reta honom och säga "Jimmy Hoffa på en soffa, Jimmy Hoffa på en soffa!"

Det var lika kul som när jag ett tag på 80-talet hade Marc Chagall som inneboende.

"Marc Chagall på en pall! Marc Chagall på en pall!"

Han flyttade också.

Så var min dag. Inte.

fredag 14 maj 2010

Del 144: Jag = modebloggare?

Apropå det jag skrev om Blondinbella i anteckningen om att Özz Nûjen ringde så funderade jag ett tag på att utmana Blondin-Bella om modebloggar-tronen.

Jag tänkte kalla mig Brunett-Berra. Sen kom jag på att jag inte har någon klädsmak. Jag tycker alla kläder smakar likadant.

Så var min dag. Inte.

Del 143: Jimmy Hoffa ringde

Det blev ju lite struligheter där i samband med branden i min lägenhet och när jag kom hem från semestern så var Jimmy Hoffa försvunnen.

Men idag ringde han. Han har flyttat och bor numera med en frånskild tvåbarnsmamma i Bredäng.

Allting gott! (Utom surströmming...)

Så var min dag. Inte.

torsdag 13 maj 2010

Del 142: Özz Nûjen ringde

Özz Nûjen ringde mig för ett tag sedan och berättade att Expressen var honom i hälarna och försökte hitta något att skriva om honom.

-Jag fattar inte varför, det var ju längesedan jag var känd från TV.

-Ja, sa jag, det är märkligt att Expressen jagar just dig. Får du inte vara med i TV längre då?

-Äsch, jag har så mycket att stå i ändå.

-Ja, samma här. Jag vill till exempel inte blogga på Blondinbellas blogg, jag har så mycket att skriva här i min intedagbok.

-Ja, sa Özz.

-Men säg att du inte är intresserad av att vara med i TV, det är ju nåt Expressen kan skriva om!

-Bra idé! Tack!

Fast som vanligt vinklade Expressen till det som de själva ville. Läs själva.

Så var min dag. Inte.

Del 141: Semester

Saneringsfirman kom redan på måndagkvällen för att sanera min lägenhet. Det visade sig vara ett större jobb än jag trott. Min lägenhet visade sig nämligen vara hela 72 kvm trots att det bara står 69 kvm i kontraktet. Hyresvärdar! Man kan aldrig lita på dem!

Så killarna som för övrigt såg ut som en blandning av bröderna Herreys och en telefonkiosk rådde mig att ta några dagars semester för att de skulle bli klara.

Eftersom jag inte hade någon att resa med (Jimmy Hoffa ville inte följa med) så tog jag min kudde under armen och reste till Österlen där jag tog in på pensionat. Mycket trevligt!

På kvällen hade de kudd- och muffinsfest i källaren. Eller.. Det var bara en muffinsfest egentligen, men jag hade med mig kudde och de kom bra överrens och festade på ganska bra. För bra för min smak så jag lämnade sällskapet vid midnatt. Då såg det värre ut än när oreganon var på kanelen! Muffinsar kan verkligen kröka till det...

Så var min dag. Inte.

Del 140: Telefontrakasseri på saneringsfirman!

Som jag skrev tidigarebrände Jimmy Hoffa upp manuset till den fjärde boken om Lisbeth Salander i slutet av förra veckan. Jag lyckades rädda slutet (boken slutar "Lisbeth log") men eftersom jag använde en pulversläckare så var jag tvungen att sanera lägenheten.

Jag försökte ringa saneringsfirmor hela måndagen men det verkade som om min telefon inte fungerade. Jag fick ingen ton i luren. Till slut fick problemet sin lösning. Jag hade nämligen glömt att jag hade små pennor i öronen.

När jag väl fått ut alla pennor så fick också ton i telefonen och kom fram till saneringsfirman. Mannen som svarade lät väldigt irriterad. Det visade sig nämligen att någon ringt och telefontrakasserat dem hela dan! Över 300 samtal hade det fått ta emot av någon som inte sa någonting! Vilka idioter det finns!

Så var min dag. Inte.

Del 139: Strul med brinnande manus

Ojoj!

Det strulade till sig rejält där i slutet av förra veckan.

Jimmy Hoffa tyckte som bekant att det var för kallt i lägenheten sedan han själv stängt av värmen och löste det genom att elda upp vad som visade sig vara manuset till det fjärde manuset om Lisbeth Salander.

När jag förstod vad som höll på att hända så kastade jag mig in i gästgarderoben och hämta pulversläckaren och släckte för allt vad jag var värd. 20 miljoner kronor enligt den här artikeln.

Lyckades släcka elden men tyvärr var nästan hela manuset förstört. Lyckades dock rädda slutet av sista sidan så jag vet hur allt slutar!

"Lisbeth log."

Så slutar det!

Så var min dag. Inte.

söndag 9 maj 2010

Del 138: Små pennor är bra att ha

Små pennor är bra att ha. Man kan gömma dem i öronen. Bara man inte glömmer var man lagt dem.

Så var min dag. Inte.

lördag 8 maj 2010

Del 137: Jimmy Hoffa löser problem på sitt eget sätt

Ja, efter en promenad på ca 44 minuter (jag räknar aldrig exakt) så kom jag hem och trodde lägenheten stod i lågor. Men det var bara Jimmy Hoffa som frös lite grand och tände eld på lite papper han hittat.

Så nu blir ni väl lite avundsjuka, va? Lägereld i vardagsrummet! Tjoho!

Så var min dag. Inte.

fredag 7 maj 2010

Del 136: Plötslig kyla

Usch, det blev svinkallt i lägenheten sedan Usama Bin Laden försvunnit till Danmark.

Trodde det först var som jag saknade honom men sen visade det sig att det var Jimmy Hoffa som stängt av värmen. Vilket busfrö!

Så var min dag. Inte.

torsdag 6 maj 2010

Del 135: Usama-problemet löst!

Usama Bin Laden har som bekant bara tjurat sedan han missade några avdrag på deklarationen. Men nu vet jag hur jag ska få honom på gott humör! Han saknar ju helt uppenbart en kvinna så jag har helt enkelt skickat honom till Köpenhamn. Anledningen? Kärleksbussarna så klart!

Så var min dag. Inte.

onsdag 5 maj 2010

Del 134: Usama Bin Laden är märklig

Nu är Usama Bin Laden klar med sin rakning. Han verkar inte må så bra efter sin misslyckade deklaration, stackarn.

Han har börjat frossa choklad också. Först tog jag ingen större notis av det (förutom biten han tappade i soffan. Den fläcken är svår att inte ta notis av...) men så fick jag syn på den här artikeln...

Stackarn.

Så var min dag. Inte.

tisdag 4 maj 2010

Del 133: Usama Bin Ladens misslyckade deklaration

Hehe, jag är lite skadeglad idag.

Hela dagen igår satt nämligen Usama Bin Laden och försökte deklarera på internet. Oj oj, vad han svor över att det inte gick att komma in på grund av överbelastningen!

Först kvart i tolv lyckades han till slut komma in och få gjort sin deklaration, men då var han så stressad att han glömde flera stora avdrag som till exempel resan från Afganistan, alla DVD-skivor han spelat in osv.

Och idag visar det sig att e-deklaranter får en dags frist vilket innebär att Usama kunde deklarerat i lugn och ro idag istället!

Nu försöker han i ren frustration att göra en Britney Spears och raka skallen. Det lär ta ett tag...





Så var min dag. Inte.

Del 132: Torghandel

Jag var ute på torghandeln idag.
Men jag hittade inget torg jag ville ha.
Köpte styvfarsvioler istället.

Så var min dag. Inte.

måndag 3 maj 2010

Del 131: Idag handlade jag

Jag var och handlade idag.
Det gick bra så nu kan jag inte längre säga att dagar när jag handlar aldrig blir bra.
Fyllde min korg med palsternacka och gick och ställde mig i kassa-kön. Såg att tanten framför mig bara skulle ha en liter mjölk så jag frågade henne
"Ska du bara ha den?"
"Ja."
"Då kan du få gå före mig."
Sen tittade jag åt ett annat håll.
Stackars tanten.
Men sen visade det sig att hon ljög för mig.
Hon köpte en Trisslott också.

Så var min dag. Inte.

söndag 2 maj 2010

Del 130: Hästnamn (del II)

Jag har ändrat mig angående namnet om jag köper en häst. Den ska få heta "Ja, gissa det du".
"Och vinnaren i lopp nummer två är: Ja, gissa det du".

Eller vänta!
Den ska heta "Nummer tre" och alltid tävla med ett annat nummer.

"Och vinnaren i lopp nummer två är: Häst nummer sju, Nummer tre."
Hehehe, så elakt!

Så var min dag. Inte.

lördag 1 maj 2010

Del 129: Hästnamn (del I)

Jag spelade på hästar idag. Dagens dubbel. Mina vinnare hette Conny Kanon och Mister Flower. Så hette inte de som vann. Samma sak i melodifestivalen. Och konståknings-VM.

Om jag någon gång köper en häst så ska jag döpa honom till "Vinnaren i lopp nummer två."
Sen ska bara ställa upp med honom i lopp nummer två.

Så var min dag. Inte.