tisdag 31 juli 2007

Del 1: Fula fru Gustafssons lyra

Varje gång jag ska gå ut måste jag ta trapporna ner i trapphuset. Jag bor på femte våningen och har inte vågat fullfölja mitt fallskärmsprojekt ännu.

En våning under mig bor fula fru Gustafsson. Fru Gustafsson är en ful tant som är född i slutet av 1700-talet och hon är inte mer än 40 centimeter lång.Detta gör att hon inte når upp till titthålet utan måste öppna dörren på glänt för att se vem som går förbi. Hur hon når upp till handtaget vet jag inte men antagligen hoppar hon upp och hänger sig i det.

Idag när jag skulle gå till affären och köpa palsternacka (jag ÄLSKAR palternacka!) öppnas fru Gustafssons dörr på glänt som vanligt och fru Gustafsson väser nåt om skinnskallar. Jag bryr mig inte om henne utan går vidare.På andra våningen möter jag tre skinnskallar som håller på att dela ut Vakttornet till mina grannar. När en av skinnskallarna vill ge mig ett exemplar låtsas jag att jag är en dövstum polack men han går inte på det."Du är en dövstum tysk!" säger han och jag känner mig avslöjad men räddar situationen genom att tipsa om fula fru Gustafsson på fjärdevåningen.

"Hon skulle kunna fylla er tanterkvot!" säger jag och gnisslar tänder av tillfredsställelse över att få in ett anagram av vakttornet i en meningen med de tre vilsna skinnskallesjälarna.Jag går glatt vidare till min affär, inhandlar tre kilo palsternacka (det ska ju räcka till kvällen) och går tillbaka hem.
På fjärde våningen möts jag av fula fru Gustafsson som jonglerar med de tre skinnskallarna.

Hon har verkligen många strängar på sin lyra. Gamla fula fru Gustafsson...(För övrigt har jag blivit av med min Rubiks kub...)

Så var min dag. Inte.

Inga kommentarer: